Bospeen, Prijs per Bos

1,99

Excl. BTW: €1,83

Excl. BTW:
€1,83
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Bospeen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Bospeen is zoet en heeft een typische wortelsmaak. Je kunt bospeen rauw of gekookt eten. Bospeen geeft een salade ook een heerlijke, knapperige bite.
 

Bewaren

Bospeen met loof kun je in de koelkast zo’n 2 dagen bewaren. Zonder loof kun je peen in een gesloten, geperforeerde zak 1-2 weken bewaren.

Alleen bospeen die in reepjes of plakjes is gesneden kun je invriezen. Blancheer de peen dan wel vooraf 2 minuten. In een goed gesloten zakje is de bospeen dan tot 12 maanden houdbaar bij minimaal -18°C.

Bekijk alle bospeen recepten

Schoonmaken

Verwijder het eventueel aanwezige loof. Was de bospeen voordat je hem gaat schrappen of schillen. Snijd een plakje van de boven- en onderkant.

 
Bospeen kun je rauw én gekookt eten!

Smaak

Bospeen heeft een zoete en typische wortelsmaak. Je kunt bospeen zowel rauw als gekookt eten. De bospeen geeft een salade een heerlijke knapperige bite, maar combineert ook goed met bijvoorbeeld peultjes of doperwtjes.

Bospeen is ook, samen met ui en bleekselderij, een goede basis voor Italiaanse gerechten. Of eet bospeen als gezond tussendoortje, eventueel met een dipsausje.

De kooktijd van bospeen is ca. 10 minuten. Je kunt de groente ook roerbakken in 6-8 minuten. Of bereid bospeen in de magnetron in 4-5 minuten. Bospeen smoren duurt 10-13 minuten of stomen 17-19 minuten.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder