Sla Ijsbergsla Per Stuk

1,75

Excl. BTW: €1,61

Excl. BTW:
€1,61
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Ijsbergsla

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

IJsbergsla heeft een knapperig en frisse smaak.

IJsbergsla kun je zo gebruiken:

  • Op een volkoren sandwich.
  • In een salade met perzik en peer.
  • In een salade met meloen en garnalen.
  • In een stamppot: door aardappelpuree met blokjes 30+ kaas.
  • Als onderdeel van de vulling in een Mexicaanse tortilla.
  • Als voorgerecht: huzaren- of tonijnsalade rollen in grote bladeren ijsbergsla.
  • Als bijgerecht gestoomd of gesmoord (eventueel met andere groenten).

Tip

Een schaaltje ijsbergsla bij de lunch weegt 45 gram. Eet er ook nog een tomaatje bij en je hebt zo de helft binnen van je dagelijkse portie groenten. Lekker fris, makkelijk en lekker!

 

Wat je moet doen om ijsbergsla te bewaren ?

Het is heel simpel. Snijd een schijfje van het stronkje en zet de krop in een bakje met een bodempje water in de koelkast zonder plastic erom. Ik heb de krop in de groentelade staan. Zorg dat alleen het stronkje in het water staat. Het water ververs ik om de dag en als het stronkje oranje begint te verkleuren, snijd ik er weer een plakje af. Het is de bedoeling dat wanneer je sla nodig hebt, je alleen wat bladeren van het stronkje breekt zodat de rest van de krop rond en gesloten blijft. Als je een stuk van de bovenkant afsnijdt, dan kunnen de randen alsnog gaan verkleuren en blijft de krop minder lang goed.

Extra bewaartip voor sla

Het komt natuurlijk ook voor dat je een zak rucola of gemengde sla koopt maar niet alles nodig hebt. En iedereen zal het met me eens zijn dat de rest na een dag of twee al slap en ‘kledderig’ is. Voorgesneden ijsbergsla begint dan zelfs al oranje te verkleuren (die koop je vanaf nu gewoon als krop in plaats van gesneden. Is nog goedkoper ook). Maar ook een aangebroken zak voorgesneden sla kun je wat langer fris en vers houden!

Maak een velletje keukenpapier nat, knijp het uit, maak het weer wat losser en stop dat in de zak. Sluit de zak niet af en prik er eventueel wat gaatjes in. Bewaar de zak vervolgens in de groentelade. Ik hou op deze manier gemengde sla nog tot een week goed en rucola zelfs twee weken.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder