Sla Lollo Bionda Per Stuk

2,39

Excl. BTW: €2,39

Excl. BTW:
€2,39
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Lollo Bionda Sla

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

Het blad is zacht en de smaak is heel neutraal. Lollo bionda wordt rauw gegeten.

Lollo bionda kun je zo gebruiken:

  • Als salade met diverse dressings.
  • Gemengd met andere slasoorten voor een decoratieve groene salade.
  • Met fruit, uitgebakken spekjes of croutons.
  • Op een sandwich met zalm, 30+ kaas of ham.
  • Als vulling van volkorenwraps.
  • Als garnering van schotels. 
Lollo bionda (de lichtgroene) en lollo rosso (de rode) zijn slasoorten met een losse krop en een sterk gekroesd blad. Het blad is zacht en de smaak is heel neutraal. Deze decoratieve slasoorten komen van oorsprong uit Italië. Je kunt lollo bionda het beste in de groentela van de koelkast bewaren.
 

Wat je moet doen om sla te bewaren ?

Het is heel simpel. Snijd een schijfje van het stronkje en zet de krop in een bakje met een bodempje water in de koelkast zonder plastic erom. Ik heb de krop in de groentelade staan. Zorg dat alleen het stronkje in het water staat. Het water ververs ik om de dag en als het stronkje oranje begint te verkleuren, snijd ik er weer een plakje af. Het is de bedoeling dat wanneer je sla nodig hebt, je alleen wat bladeren van het stronkje breekt zodat de rest van de krop rond en gesloten blijft. Als je een stuk van de bovenkant afsnijdt, dan kunnen de randen alsnog gaan verkleuren en blijft de krop minder lang goed.

Extra bewaartip voor sla

Het komt natuurlijk ook voor dat je een zak rucola of gemengde sla koopt maar niet alles nodig hebt. En iedereen zal het met me eens zijn dat de rest na een dag of twee al slap en ‘kledderig’ is. Voorgesneden ijsbergsla begint dan zelfs al oranje te verkleuren (die koop je vanaf nu gewoon als krop in plaats van gesneden. Is nog goedkoper ook). Maar ook een aangebroken zak voorgesneden sla kun je wat langer fris en vers houden!

Maak een velletje keukenpapier nat, knijp het uit, maak het weer wat losser en stop dat in de zak. Sluit de zak niet af en prik er eventueel wat gaatjes in. Bewaar de zak vervolgens in de groentelade. Ik hou op deze manier gemengde sla nog tot een week goed en rucola zelfs twee weken. Al bewaar ik rucola meestal niet zo lang want vaak maak ik van een restje gewoon lekker 

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder