Meloen, Piel de Sapo

4,19

Excl. BTW: €3,84

Excl. BTW:
€3,84
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Piel de Sapo Meloen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

Bewaren

Rijpe Piel de Sapo meloenen kun je het beste zo snel mogelijk consumeren. Ze zijn nog een paar dagen houdbaar in de koelkast.
Bewaar ook stukken en partjes Piel de Sapo meloen in de koelkast. Onrijpe meloenen kun je het beste buiten de koelkast bewaren, zodat ze kunnen narijpen. Afhankelijk van de rijpheid is de meloen meestal ca. 1 week te bewaren. Houd er wel rekening mee dat meloenen een sterke, zoete geur afgeven. Melkproducten bijvoorbeeld kunnen dit makkelijk opnemen, dus bewaar ze niet te dicht bij elkaar (in de koelkast). In de diepvries zijn stukjes meloen bij minimaal -18°C tot 12 maanden houdbaar.

Schoonmaken

Snijd de Piel de Sapo meloen door en verwijder de (eventuele) pitten. Je kunt de meloen uit de schil eten of het vruchtvlees van de schil af snijden.

Smaak

De Piel de Sapo heeft een heerlijk, karakteristiek zoet aroma. Het is een sappige meloen die erg lekker is met een beetje gembersiroop, limoensap of zout. Je kunt hem zo uit de schil eten of verwerken in een fruitsalade of punch.

Of maak er een lekker hapje van door hem met rauwe ham te omwikkelen. Hol een meloen ook eens uit en vul de vrucht met fruitsalade, of verwerk meloen in een lekkere bowl. Op brood met ham kan ook, of pureer meloen en maak er een milkshake of smoothie van. De frisse vrucht is ook ideaal voor bij nagerechten. Leg de Piel de Sapo in de koelkast voordat je hem eet, dan smaakt hij lekker fris!

Meer informatie

De Piel de Sapo is donkergroen van kleur en heeft vlekken, waardoor de meloen doet denken aan een paddenhuid. Vandaar zijn naam! ‘Piel’ betekent namelijk huid en ‘sapo’ is pad.

Het vruchtvlees van de Piel de Sapo is crèmekleurig tot wit. Meloenen zijn familie van komkommers. De meloen is eigenlijk geen fruit, maar groente. Je kunt meloenen goed kruisen tot andere soorten, waardoor er een enorme variatie van deze vrucht te koop is. Er bestaan meer dan 70 verschillende meloensoorten.

De vrucht wordt in veel tropische en subtropische streken verbouwd. Ook groeien ze onder gecontroleerde omstandigheden in Nederlandse kassen. Meloen is een eenjarige plant die veel warmte en licht nodig heeft. Meloenplanten met grote bladeren dragen ook grote vruchten. Er zijn kruipende planten en meloenplanten die omhoog groeien langs touwen. De hommels in de kas zorgen voor de bestuiving van de bloemen waar vervolgens de vrucht uit zal groeien.

Al ver voor de Christelijke jaartelling was de meloen bekend. De meningen over het exacte moment van ontstaan liggen ver uiteen: 1000, misschien zelfs 4000 jaar voor Christus. Ook de Grieken en Romeinen waren al bekend met de meloen. In de 15e eeuw bracht Karel VIII de meloen mee uit Italië.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder