Paksoi. Per Stuk.

1,65

Excl. BTW: €1,51

Excl. BTW:
€1,51
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Paksoi

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Paksoi is een langwerpige koolsoort met groene bladeren en opvallend dikke lichtgroene tot helderwitte bladstelen. Vanwege de aangename knapperigheid en de milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook in onze streken zie je hem steeds vaker. En terecht: niet alleen is deze groente zeer gezond, maar ook is paksoi veelzijdig genoeg om zowel in exotische roerbakschotels als in Hollandse stamppotten te schitteren.
 

 de combinatie met Chinese gerechten en bereidingen is uitstekend, maar deze groente leent zich voor nog veel meer toepassingen. Zelfs in een Hollandse stamppot kun je prima paksoibladeren en -stengels verwerken.

Deze groente heeft namelijk een lekker frisse, misschien een tikje pittige smaak. De koolsmaak zoals je die terugvindt in bijvoorbeeld boerenkool of savooiekool ontbreekt vrijwel volledig. Dat betekent dat je heel veel kanten op kunt, van een pittig roerbakgerecht tot een Mexicaanse groentevulling voor tortilla’s of een bijgerecht bij gebakken vis of vlees.

Maar het is dan ook niet de smaak die deze groente zijn karakter geeft. Dat is toch vooral de textuur. De vlezige, dikke stengels zijn knapperig; rauw zelfs bijna krokant, net zoals selderij. De grote, lepelvormige bladeren zijn daarentegen dun en sappig, en heel mild van smaak. In dat opzicht is paksoi te vergelijken met snijbiet, maar het markante verschil in textuur tussen bladeren en stengels is nog uitgesprokener. Je kunt deze groente zelfs als twee verschillende groentes opdienen, bijvoorbeeld door de stengeldelen te bakken en de bladeren rauw als basis voor een salade te gebruiken.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder