Rode Punt Paprika. Prijs per 500 Gram

2,59

Excl. BTW: €2,38

Excl. BTW:
€2,38
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Punt Paprika

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
De zoetpunt paprika heeft een stevige vruchtwand en bevat nauwelijks zaad. Zoetpunt paprika’s combineren met hun verfijnde, fruitige en extreem zoete smaak goed met gerookte producten, zoals kip, tahoe of vis.
 

Bewaren

Zoete puntpaprika’s bewaar je het beste op een koele plek (ca. 12-15 °C), maar liefst niet in de koelkast.

Zoete puntpaprika’s willen, zoals alles vruchtgroente, nog even doorrijpen. Een te koude temperatuur verstoort dit proces. Goed bewaard blijven de paprika’s tot een week mooi. Verpakte paprika's blijven langer vers.

Bekijk alle zoete puntpaprika recepten

Schoonmaken

Om te beginnen was je de zoete puntpaprika. Daarna halveer je hem. Verwijder de zaadlijsten met de zaadjes en ook de steelaanzet.

In sommige gevallen kun je de steelaanzet laten zitten voor de sier. Bij halveren bijvoorbeeld, of als je de ‘deksel’ terugzet op een gevulde paprika. Een handige methode om de schil van de paprika te verwijderen, is door hem aan een vork te prikken en 20 tot 25 minuten midden in de oven (250°C) te verwarmen tot er zwarte plekken op de schil verschijnen. Je doet de paprika vervolgens 15 minuten in een gesloten plastic zak en vervolgens kun je de schil er zo af trekken.

 
Liever niet in de koelkast bewaren.

Smaak

Zoete puntpaprika’s hebben een bijzonder zoete smaak. Waar het meest zoete exemplaar van de gewone paprika een brixwaarde (=meetwaarde voor natuurlijk suikergehalte) van 7 heeft, heeft de zoete puntpaprika een waarde van 9 à 10.

Dit hoge suikergehalte is al in veel onafhankelijke tests aangetoond. Ook heeft hij een wat dunnere schil dan de gewone paprika. De zoete puntpaprika smaakt goed met gerookte producten als kip, vis of tahoe. Hij bevat nauwelijks zaadjes en is daardoor erg geschikt om te verwerken in allerlei frisse salades, rauwkost of om als gezond tussendoortje uit de hand te eten. Je kunt hem ook eens grillen, bakken of vullen.

De kooktijd van paprika’s is 5-9 minuten. Als je ze gaat roerbakken, doe je dit zo’n 5-7 minuten. In de magnetron opwarmen duurt ca. 1,5-2 minuten, paprika’s grillen 3-5 minuten, smoren 10-15 minuten en paprika’s stomen ca. 10 minuten.

Bereidingstijden

grillen3-5 minuten
stomenca. 10 minuten
roerbakken5-7 minuten
koken5-9 minuten

Meer informatie

De zoete puntpaprika heeft een stevige vruchtwand en bevat nauwelijks zaad. Deze paprika's zijn verkrijgbaar in de kleuren rood, groen en geel.

Wist je dat het tot de Gouden Eeuw heeft geduurd voordat de paprika in Europa bekend werd? Paprika's komen oorspronkelijk uit Midden-Amerika. Columbus maakte in 1492 voor het eerst melding van paprika als specerij.

Paprika’s bevatten veel gezonde voedingsstoffen. De paprika is rijk aan vezels en een natuurlijke bron van vitamine E, folaat (vitamine B11) en vitamine B6. Ook is de paprika een goede bron van plantaardig eiwit. De gele en roodoranje kleur duidt op een grote hoeveelheid bètacaroteen. Dit is een antioxidant dat samen met andere voedingsstoffen het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering. In het lichaam wordt bètacaroteen ook omgezet in vitamine A wat goed is voor het gezichtsvermogen. Daarnaast is de paprika rijk aan vitamine C. Samen met vitamine A spelen ze een belangrijke rol in je afweersysteem. Vitamine C en de B vitamines helpen tenslotte samen met de natuurlijke suikers je hersenen goed te laten functioneren.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder