Zoete Aardappel. Prijs per Kilo

2,50

Excl. BTW: €2,29

Excl. BTW:
€2,29
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Zoete Aardappel

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

Zoete aardappel

Bij de zoete aardappel denk je al gauw aan zijn bekende ‘broer’, maar de twee zijn geen familie. De zoete aardappel is – in tegenstelling tot de gewone aardappel – een groente. Hij wordt wel vaak gebruikt als vervanger van de gewone aardappel.
Wat is een zoete aardappel?

Zoete aardappel is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geen aardappel, maar een knolgroente. Er gaan meerdere verhalen rond over waar de knol, ook wel bataat genoemd, vandaan komt. Wat we wel weten, is dat zoete aardappel goed gedijt in een warm klimaat. Zijn ideale temperatuur om te groeien is 24 °C. Wist je dat je naast oranje zoete aardappelen ook paarse en witte hebt? Weer wat geleerd!

Hoe bewaar je een zoete aardappe?

De zoete aardappel is een ideaal voorraadproduct, want hij is tot wel 1 maand houdbaar. Let erop dat de aardappel stevig is als je ’m koopt. Bewaar hem niet in de koelkast, want deze knol kan niet tegen te lage temperaturen. Beter is een koele, donkere plek zoals je keukenkastje.

Gekookte zoete aardappelen zijn in de koelkast 2 dagen houdbaar. Vries je de aardappel in? Kook deze dan eerst. Bewaar in een luchtdichte verpakking en vries eventueel in porties in.
 

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder